All Categories

BOUTARI MOSCHOFILERO white dry wine 750ml

10,50 

€ 10.500 per 750 ml

SKU: 5201022574233 Category:

Description

BOUTARI MOSCHOFILERO Λευκό Ξηρό Κρασί 750ml


Περιγραφή

Ανοιχτό, απαλό λευκό με γκριζωπές ανταύγειες που φανερώνουν το νεαρό της ηλικίας και την τυπικότητα της ποικιλίας που δίνει αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα. Ανοιχτό, απαλό λευκό με γκριζωπές ανταύγειεΜε μοσχατίζουσες νότες μεγάλης έντασης και καθαρά αρώματα όπως άγριο τριαντάφυλλο και άνθη λεμονιάς ενώ πλαισιώνεται από δευτερογενή αρώματα όπως το θυμάρι και το πράσινο μήλος που φανερώνουν το νεαρό της ηλικίας και την τυπικότητα της ποικιλίας που δίνει αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα.

Όταν τα σταφύλια φτάσουν στην επιθυμητή τεχνολογική ωριμότητα γίνεται η συγκομιδή και η πρώτη διαλογή στο αμπέλι. Τα σταφύλια έρχονται στο οινοποιείο όπου και ψύχονται στους 10 0 C. Ακολουθεί χειροδιαλογή , εν συνεχεία εκραγισμός και είσοδος του σταφυλοπολτού στο πιεστήριο. Σε μέρος της ποσότητας εφαρμόζεται η τεχνική της προζυμωτικής εκχύλισης παρουσία αδρανών αερίων και στην συνέχεια ακολουθεί πρόγραμμα πίεσης. Ο χυμός που ελευθερώνεται μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου απολασπώνει με την εφαρμογή ψύξης. Η θερμοκρασία της αλκοολικής ζύμωσης κυμαίνεται στους 14-18 ο C για τη διατήρηση των πρωτογενών και δευτερογενών αρωμάτων. Με το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης το κρασί μεταγγίζεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου ωριμάζει με ταυτόχρονη ανάδευση των λεπτών λασπών ,έως την εμφιάλωση του.

Συνδιάζετε με σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα θαλασσινών και ψάρια, όπως κουτσομούρες ψητές και μύδια πιλάφι, πιάτα κρεάτων όπως αρνάκι λαδορίγανη, παστό, γουρουνόπουλο, αλλά και πιάτα φρούτων. Τυριά μαλακά με λίγα λιπαρά, όπως κατίκι Δομοκού. Ευέλικτο, ταιριάζει σχεδόν με όλες τις γεύσεις.

Αλκοόλ 11.5% vol.

Description

Bright white-yellow colour with tints of green-yellow, a strong varietal aroma of flowers and citrus fruit on the nose and palate, with white rose and orange blossom prevailing. A fresh wine, full and balanced, with a long aftertaste.

When the grapes reach the desired level of maturity, they are hand harvested with a first selection in the vineyard. The grapes come in the winery and are refrigerated at 10oC. A second selection occurs by hand using sorting tables and then the grapes are crushed and inserted into a membrane press. Part of the grapes undergoes cold maceration under inert gas and finally the grapes are pressed with a very subtle pressing program. Free run juice is transferred to stainless steel tanks for the racking off lees under continuous cooling of the juice. Alcoholic fermentation is controlled at 14-18C for sustaining primary and secondary aromas. After alcoholic fermentation, the wine is rake off gross lees into stainless steel tanks where it is continuously stirred with fine lees until bottling,

Pairing with salads, seafood platters, fish such as baked red mullet, mussel risotto, oven baked lamb in oil and oregano vinaigrette, corned pork meat but also seasonal fresh fruit. Soft cheese with low fat. It is a versatile wine that can be paired with almost all the tastes.

Alcohol 11.5% vol.


Oδηγίες Φύλαξης: Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Storage Conditions: Store in a cool and dry place, away from direct sun exposure.

Διανέμεται από: ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΛΤΔ

Λεωφόρος Στασίνου 8, Λατσιά, 1521 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 452000

Φαξ: +357 22 452001

Distributed by: PHOTOS PHOTIADES LTD

8 Stassinos Avenue, Latsia, 1521 Nicosia, Cyprus

Tel: +357 22 452000

Fax: +357 22 452001

My Cart (0 items)

No products in the cart.